Projecten

Van Eccelpoel

Food als opstap naar gezondheid en levenskwaliteit
Van superette naar versmarkt. De omgekeerde beweging. Een kleine superette in Herentals met een ijzersterke wijnkelder en service breidt haar aanbod uit naar een omgeving waar de gezondheid van de klant primeert. Hoe kan ik lekker koken, proeven…Van Eccelpoel bouwt er zijn versmarkt vanuit de verzuchtingen van de klant. Een uniek concept .

Het concept

• eigenaars: rigoureus in het aanbieden van versheid, verrassen op culinair gebied
• personeel: adviserend over voeding, lekker koken, wijn proeven, voedselcoaches
• klanten: worden verrast en krijgen ideeën, hun mening wordt gevraagd; dit is een stap verder dan comfortabel winkelen
Dit doen we via een ontmoetingsplek (versmarkt) en de virtuele werelden in Herentals

De strategische keuzes

• Ontmoeten in (experience theatre) en buiten onze versmarkt
• Klantgerichtheid: de voedselcoaches
• Netwerk van lokale producten in de versmarkt

Vastgoed van Hoof

“Vastgoed Walther Van Hoof NV is een partner om uw onroerend goed succesvol te verkopen, te verhuren of te beheren. Wij hebben reeds 50 jaar praktijkervaring en verhandelen dagelijks onroerend goed. Hierdoor kennen wij de markt door en door en kunnen wij u de beste service bieden. Soepelheid, kwaliteit, flexibiliteit en klantbewustheid zijn onze sleutelwoorden”

Kantelmoment: de talenten van de medewerkers inzetten voor de klanten.

Een team van erkende vastgoedmakelaars en juristen beschikbaar stellen binnen een duidelijk gestructureerd kader, mits duidelijke prijszetting. Durven gaan voor betaalde kwaliteit.

Een correcte schatting van de waarde van het pand, rekening houdend met de marktfactoren, een eigen juridische dienst die perfect op de hoogte is van de wettelijke voorwaarden inzake verkoop en verhuur en een grondige administratieve ondersteuning maken dit alles mogelijk.

Ralet

Bij Ralet kom je niet zo maar om schoenen!

Kantelmoment
De nieuwe generatie - Isabelle en Bruno - die de samenwerking in het familiebedrijf opzochten met oog voor de veranderende markt.
Het familiebedrijf Ralet is aan zijn derde generatie toe en wordt momenteel geleid door Isabelle en Bruno, die broer en zus zijn. Ze zijn als kind opgegroeid in de schoenenwereld en volgen deze met passie verder op. Zo zijn zij authentieke, ervaren schoenenspecialisten geworden. Zij blijven verder investeren in modieuze collecties, goede logistiek, vernieuwende winkels en een gebruiksvriendelijke webshop.

Ralet blijft groeien
Momenteel zijn er reeds 7 Ralet winkels (Knokke, Sluis, Sint-Kruis bij Brugge en Kortrijk). Een bezoek aan de winkels is een gezellige belevenis die zeker de moeite waard is. Met een handige webshop is het aanbod van Ralet bovendien ook overal online beschikbaar.
Met veel aandacht voor klantvriendelijkheid, een persoonlijke aanpak en een goede service is het steeds aangenaam winkelen bij Ralet. Respect, positiviteit, vertrouwen en creativiteit behoren tot de basiswaarden van Ralet.

Dox

“DOX projectinrichters maakt uw omgeving aangenamer, zowel op school, op het werk als thuis.
DOX heeft meer dan 175 jaar ervaring in projectinrichting. Vakkennis en de passie voor vormgeving zijn diep verankerd in de bedrijfscultuur. Door positief mee te denken, creëren we telkens unieke en functionele, warme omgevingen”.

Kantelmoment
Consensio begeleidde Dox als gazelle onderneming (snel groeiend). Het succes in de schoolomgeving is gestoeld op een unieke visie op klasinrichting: keuze voor een inrichting die de communicatie en daardoor leren maximaal bevordert.
Dit succes vermarkten door de organisatie (routings, crm)én de medewerkers te stroomlijnen en een communicatie op te bouwen met de ambassadeurs. Dit laat toe de succesvolle aanpak ook naar BtoB en particuliere klanten in te zetten.

Plastiek Van Wauwe

Plastiek Van Wauwe verkoopt in haar stores in Deurne en Lubbeek alle kunststofproducten voor de bouw en de industrie. Het assortiment omvat 50 000 producten, ingedeeld in 5 productgroepen. De klanten zijn bouwprofessionelen (55%) en particulieren (20%). De medewerkers zijn technische gevormd en zorgen steeds voor het juiste advies. Gespecialiseerde services zijn een extra en belangrijke troef.

Kantelmoment

“Samen bouwen met Plastiek Van Wauwe wordt samen PLANNEN met Plastiek Van Wauwe”. Het klassieke winkelmodel waar elke klant in- en uitloopt werd helemaal op zijn kop gezet en vervangen door een uitermate klantgericht winkelconcept met:

  • een onthaalbalie waar zowel professionals als particulieren terecht kunnen
  • een afspraakplek met experten service
  • een afhaalbalie.

De aanwezige knowhow wordt maximaal ter beschikking gesteld van de klant.
Maatwerk en advies stroomlijnen in een winkelstore is radicaal vernieuwend.

De transformatiestrategie steunt op:

  • Een commerciële routing naar professionele kernklanten, particulieren én startende bedrijven.
  • Een businessconcept vanuit een heldere missie. Een visie met focus op klantgerichtheid.
  • Een segmentatiemodel als basis voor de organisatiearchitectuur naar zowel particulieren als professionelen.